Mihun Sup Mummy
Bahan-Bahan:
1 pek mihun (dicelur)
750 ml air
3 sudu besar mentega (menggantikan minyak masak/jagung)
1 kiub ayam knorr
Dikisar
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
2 cm halia
5 tangkai cili api
Bahan A
1 potong tauhu telur/jepun (dicincang)
5 biji cendawan kering (dihiris)
1 batang lobak merah (dihiris)
10 tangkai asparagus (dihiris)
10 biji bebola ikan
3 sudu besar pati perahan limau nipis
garam secukup rasa
Bahan B
3 biji tomato (dihiris)
Bawang goreng
Cara:
Cairkan mentega dalam periuk. Tumis bahan yang dikisar. Masukkan air dan kiub ayam.
Bila mendidih, masukkan Bahan A. Biarkan selama 2~3 minit.
Tutupkan api. Hiaskan dengan bahan B bila dihidangkan bersama mihun yang siap dicelur.
Saturday, November 15, 2008
My Kids Menu
Posted by Juliana Saidy at 11:17
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment