CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, November 15, 2008

My Kids Menu

Mihun Sup Mummy

Bahan-Bahan:

1 pek mihun (dicelur)
750 ml air
3 sudu besar mentega (menggantikan minyak masak/jagung)
1 kiub ayam knorr

Dikisar

5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
2 cm halia
5 tangkai cili api

Bahan A

1 potong tauhu telur/jepun (dicincang)
5 biji cendawan kering (dihiris)
1 batang lobak merah (dihiris)
10 tangkai asparagus (dihiris)
10 biji bebola ikan
3 sudu besar pati perahan limau nipis
garam secukup rasa

Bahan B

3 biji tomato (dihiris)
Bawang goreng

Cara:

Cairkan mentega dalam periuk. Tumis bahan yang dikisar. Masukkan air dan kiub ayam.

Bila mendidih, masukkan Bahan A. Biarkan selama 2~3 minit.

Tutupkan api. Hiaskan dengan bahan B bila dihidangkan bersama mihun yang siap dicelur.

0 comments: